Tekvicové halušky s kyslou smotanou, cibuľkou a slaninkou fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 11. augusta 2016
Tekvicové halušky s kyslou smotanou, cibuľkou a slaninkou (fotorecept)
Foto: monty469

Išla som do záhradky, odtrhla tekvicu, cestou som ešte natrhala pažítku a petržlenovú vňať a uvarila tento chutný, rýchly obedík pre ženskú časť osadenstva Zobraziť celý popisIšla som do záhradky, odtrhla tekvicu, cestou som ešte natrhala pažítku a petržlenovú vňať a uvarila tento chutný, rýchly obedík pre ženskú časť osadenstva :-) Chlapi mali ešte guláš zo včera.

Suroviny

0,5 kg (maslová)
1 hrnček (350 ml)
2 ks
podľa chuti
Ďalej:
250 ml
1 PL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
100 g
trošku




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme, nasttúhame na jemno, dáme ju do misy, pridáme ostatné suroviny a vymiešame tuhšie cesto lepkavej konzistencie.

    Tekvicové halušky s kyslou smotanou, cibuľkou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do veľkého hrcna dáme zovrieť vodu, a pomocou haluškára robíme halušky. Hotové sú, keď vyplávajú na povrch a povaríme ich ešte asi 3 minútky.

    Tekvicové halušky s kyslou smotanou, cibuľkou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa varia halušky rozpustíme maslo, a pripravíme si slaninku s cibuľkou (poriadne spečieme). Halušky po dovarení scedíme, prelejeme horúcou vodou, dáme do misy a polejeme ich roztopeným maslom.

    Tekvicové halušky s kyslou smotanou, cibuľkou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kyslú smotanu dáme do misy, nastriháme k nej pažítku, petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme.

    Tekvicové halušky s kyslou smotanou, cibuľkou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme podávať. Smotanou, slaninkou a cibuľkou rozhodne nešetríme! Keby ste videli dcérinu porciu, ani halušky nebolo vidno, takže cibuľku so slaninkou ešte musím dorobiť :-) V haluškách cítiť príjemne chuť tekvice, a je to skutočne rýchly obed. Podávame s hrnčekom kefíru, tak dobrú chuť :-)

    Tekvicové halušky s kyslou smotanou, cibuľkou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jack
Och,och.Halušky môžem na všetky spôsoby.A keď je tam slaninka,tak nie je o čom.Fantastiko.
chica114
Mmm robis mi velké chutky mnamik ;-) zbiehaju sa mi slinky, ked pridem k vam urcite to okostujem ak este bude dost :-D ja slaninku mozem dam ti 5* a samozrejme aj kk prajem pekny dník
haji
Hokaido miluji, takže už se na tvé halušky těším, určo udělám podle tvého receptíku fajnový oběd. Díky moc milá Monty!!
monty469
@Jack , @Chica ste zlaté, ďakujem vám veľmi pekne. Chica zajtra už nebudú, ale ukuchtíme niečo iné, dobre?
@Haji moja milá, ďakujem . Daj vedieť ako ti chutili. Máš em :-)
1x haji
haji
@Monty469 (11.8.2016 15:07)
Díky za em, jakmile ukuchtím, podám raport, jasná zpráva. Mávám a zítra zdravím celou sešlost!
izabella929
@monty469 , veru halušky z cukiny a tekvice sú omnoho ľahšie, ako zo zemiakového cesta.Veľmi rada ich robím tak isto ako i cukinovú babu.Pestovala som som i tekvičky hokaido a tie boli skutočne famóne. Šikovná včelička.)
cesminaz
Mila @Monty pre mna perfektny obed ;-) Velmi lubim halusky a to fakt vseliake.Tvoje sa mi tiez velmi pacia,ukladam a istotne vyskusam,vdaka!
dvorka
Včera som mala tiež halušky z tekvičky hokaido so šampiňónovým paprikášom. Takéto halušky sú fakt výborné.
siisa
Tak to máš ako u nás doma :) ♥ Aj u nás by sa najedla len ženská časť osadenstva, teda ja :)) ♡ ✿ ♡ ✿ ♡ ✿ Úžasný nápad, kde na to chodíš ?
monty469
@Izka ďakujem ti veľmi pekne, naozaj sme si pochutili :-) Dokonca aj syn, ktorý väčšinu zeleniny odmieta jesť skonštatoval, že sú dobré a chutia mu . Dnes som ich robila prvýkrát, no viem , že nie posledný. Tekvíc je stále dosť, tak nič mi v tom nebráni :-)
@Cesminaz ďakujem ti veľmi pekne a odporúčam, sú výborné :-)
@Terinka55 ďakujem za milý komentár :-)
@Dvorka vďaka . Aj s tým paprikášom by som si ich dala :-)
@Siisa ďakujem ti veľmi pekne. Tento recept mám z knihy receptov zo špaldy. Keby si videla moje kuchárske knihy, tak by si sa smiala. Skoro z každej trčia farebné lepky, ktorými mám označené, čo všetko chcem variť, či piecť. a ak občas nejaký recept vyberiem , uvarím a ak nám chutí tak ho pridám na varechu. Občas si ho prispôsobím svojim surovinám a chutiam.

@Kecemis ďakujem :-) Určite nebudeš ľutovať, pochutíš si na nich.
@Katka 78 ďakujem ti veľmi pekne. Tanier už niečo pamätá, ale aj to patrí ku mne :-)) Nerada sa zbavujem niektorých starých vecí a aj ten tanier patrí k nim
klukodvody
Tak nejdřív neteř a její pizza a teď Ty s nádhernýma haluškama a tak neví co dřív. Rajčata pořád zpracovávám, cukety klepou na dveře a k tomu takové dobroty. No a nějak vůbec nevím, čí jsem. Ráno začínám v 6 hod. a večer padám kolem deváté. Ale dělám všechno rád a s láskou a potěšením. Moc Vás všechny zdravíme.
violeta
Ešte som nerobila halušky s tekvicou, je načase ich vyskúšať, jedlo vyzerá fantasticky a tanier je ako od babičky...
havino
čo je leto a svoje či cukiny, či tekvice mám, ale maslové doteraz som používala, už aj kaleráb na halušky, podľa @mariamka za čo jej dakujem, že diabetik si môže halušiek dopriať koľko mu chutí, tak ich takto varím, už nám rastú o sto šesť, dnes manžel nepatrne odlomil mladú hokaido, asi padne v sobotu na halušky s morčacím paprikášom, alebo placky, tieto zeleniny ja potrebujem, viem čo s nimi, takže potvrdzujem, že sú výborné aj halušky z nich. sadila som tri korene, vraj hokaido, no len tá veľká, to bolo fotené 3 týždne do zadu, už bude mať aj zo 15 ak nie 20 kg, tak som zvedavá čo z nej bude.


monty469
@Klukodvody (11.8.2016 22:00)

Milý @Kluku ďakujem ti veľmi pekne, verím, že to máš teraz náročné, ale ty to určite všetko zvládneš "ľavou zadnou " Máš em. Pozdravujem vás oboch a prajem pekný večer :-))
monty469
@Havino (11.8.2016 23:37)

Ďakujem ti veľmi pekne :-) Aj u nás je hokkaido a nie len tá tekvica veľmi obľúbená , aspoň u ženskej časti rodiny :-)) Tá tvoja veľká tekvica to nebude nejaká pečiarka? Aspoň u nás to tak voláme
monty469
@Violeta (11.8.2016 22:14)

Ďakujem ti veľmi pekne, odporúčam , nebudeš ľutovať :-) A ten tanier je naozaj od mojej babičky :-)
mariamka
@Havino (11.8.2016 23:37)

Havinko ja ti asi za tú reklamu budem platit :) moj je uz história, sú tu fakt šikovné kucharecky
, cuketa večne živá, ale také obludy, posilka v jednom, @Monty týmto variáciam sa medze nekladu,, //uff horor písať cez mobil
danda3
Milá @monty , ja môžem ísť akurát na balkón, odtrhnúť mätu, medovku, šalviu, bazalku, zaliať muškáty a zavesiť alebo zvesiť prádlo...To len na odľahčenie, super recept, mne by si sa zavďačila, mám rada takéto jedlá, takže až pôjdem na trh, kúpim tekvicu a ostatné podľa receptu.☺
monty469
@Danda3 (14.8.2016 19:59)

Milái @Danda3 tak to by som s tebou nemenila :-) Ďakujem ti veľmi pekne. Nám veľmi chutili, určite vyskúšaj :-)
alena45
Som rada, že si mi recept pripomenula, a ešte na rovnakom tanieri, aké mám na chalupe.