Tekvicová roláda s mascarpone fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 24. októbra 2014

Jeseň má svoje nezameniteľné čaro...tak to skúsim využiť v kuchyni :) Netradičná roláda s tekvicou má pôvod na gimmesomeoven.com. Jej vôňa pri pečení prevoňala Zobraziť celý popisJeseň má svoje nezameniteľné čaro...tak to skúsim využiť v kuchyni :) Netradičná roláda s tekvicou má pôvod na gimmesomeoven.com. Jej vôňa pri pečení prevoňala celý byt.

20 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

140 g
140 g
3 ks
200 g strúhaná
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
 (alebo esencia)
1/4 ČL
Plnka:
300 g
2-3 PL
3 ks
 (alebo esencia)




Postup

  1. 1

    Tekvicu obielime a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. V druhej miske si zmiešame všetky suché suroviny...

    Tekvicová roláda s mascarpone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K vyšľahaným vajíčkam pridáme nastrúhanú tekvicu a postupne suché prísady...

    Tekvicová roláda s mascarpone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie o rozmeroch 30x35 cm a pečieme 13-15 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Po upečení roládu zvinieme spolu aj s papierom na pečenie a zakrútime do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť.

    Tekvicová roláda s mascarpone (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na krém si vymiešame mascarpone spolu s vanilkovým cukrom, rumom a trochou kyslej smotany, môžete dať tvaroh, alebo nátierkové maslo, čo Vám chutí, ale tak, aby ste nemali krém riedky, proste sa musí dať natierať. Rozvinieme roládu, natrieme krémom a za pomoci papiera ju naspäť zrolujeme...

    Tekvicová roláda s mascarpone (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A to je všetko moji milí...nechať v chlade stuhnúť, navariť šálku kávy, alebo čaju a pochutnať si. Teda nám chutila, nepresladená, nenáročná ani na prácu, ani na suroviny...

    Tekvicová roláda s mascarpone (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariamka
toto je riadna "divocina", ale paci sa mi



toto chcelo riadnu odvahu @zuzu :) ale paci sa mi to, mam rada vyzvy a netradicne chute, nevravim, ze to budem piect, ale uprimne obdivujem, aj to foto nezne, jesenne, mile :)






tiginko
tak a už mám plán na nedeľný zákusok. Nič okrem rumu mi nechýba. Vďaka Zuzi za inšpiráciu :-)
jerica
Inšpiráciíí nadostač, aj táto je super, momentálne som dobre naočkovaná na tekvicu, určite to nebude len pri písaní :-)
tinca
človek by nepovedal čo všeličo sa dá z takej lacnej suroviny ako je tekvica. No a tvoja krásna roláda je len toho dôkazom:)
ivav
Aká krásna roláda! Človek by nepovedal, že je z tekvice. Mne pripomína orechovú roládu.
eviana
Tak pred touto roládkou a Tvojou šikovnosťou klobúk dolu, vyzerá neodolateľne... nádherná jesenná maškrtková inšpirácia za 5*
zdenkaa
@zuzanka tak ja som sa do toho pustila a neľutujem, mám aj foto len kábel sa niekde zatúlal, keď sa nájde tak bude aj foto. Cesto som pripravila presne podľa receptu z tekvice Goliáš, plnku som robila so šľahačkovej smotany s mascarpone. Presne ako si písala je ľahučká, voňavá a chutná.
zuzanka1367
@zdenkaa ďakujem za odvahu vyskúšať, som rada, že Vás nesklamala, teším sa na priložené foto, tie mám ja veľmi rada :)
zdenkaa



@zuzanka sľuby sa majú plniť tak tak tu je moja verzia tekvičkovej rolády. Nie je taká pekná oranžová a bohužiaľ aj môj foodstyling je ozaj žalostný no nech mi je odpustené.