Tekvicová omáčka z figolistej tekvice (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Moja svokra pestovala na záhrade túto tekvicu. Tekvicu ľudia väčšinou pečú, no svokra ju
vždy varila.
Postup
- Tekvicu som umyla, rozrezala, lyžicou som vybrala dužinu. Dala som variť dve tekvice.
- Pokrájala som ju na menšie kúsky, ktoré sa mi zmestia do hrnca. Tekvicu som zaliala vodou, uvarila do mäkka.
- Očistila som jednu strednú cibuľu, orestovala som ju na pl oleja. Pridala 3 pl hladkej múky, spravila som bledú zásmažku. Podliala som ju troškou hovädzieho vývaru. Pridala som kyslú smotanu rozmiešanú v mlieku. Pridala soľ, 0,5 čl cukru.
- Z uvarenej som pomocou vidličky vybrala dužinu.
- Šlo to ľahko. Tekvicu som pridala do základu. Ešte som povarila asi 15 minút, aby sa chute prepojili.
- Omáčka je hotová. Omáčku som dochutila octom. Do hotovej som dala nasekaný mrazený kôpor. Omáčku som už nevarila.
- K tekvici som dala varené hovädzie mäso z polievky. Z predošlého dňa som mala trochu perkeltu, takže bolo na výber, s čím si dáme omáčku.