Tekvica s parmezánovou polentou a šošovicou fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Tekvicu dôkladne umyjeme,
-
2
pozdĺžne prekrojíme.
-
3
Semená lyžicou vyberieme a spolu s koreňovou zeleninou uvaríme vývar (podľa mňa je takýto vývar najlepší na svete :D)
-
4
Tekvicu nakrájame na mesiačiky
-
5
a rozložíme na plech. Posypeme bylinkovou soľou, pokvapkáme olejom a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme cca 30 minút.
-
6
Červenú šošovicu opláchneme, zalejeme vodou a varíme, kým nie je kašovitá.
-
7
Ochutíme ju prelisovaným cesnakom a soľou.
-
8
Pripravíme si mlieko a polentu.
-
9
Do hrnca odoberieme 4 hrnčeky vývaru, privedieme k varu a za stáleho miešania pridávame polentu. Znížime plameň a na miernom ohni za občasného miešania varíme, kým nie je kukuričná krupica polomäkka.
-
10
Prilejeme mlieko a dovaríme.
-
11
Odstavíme zo sporáka a primiešame strúhaný parmezán. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
-
12
Polentu a šošovicu servírujeme s rukolou a upečenou tekvicou. Inšpirované receptom zo stránky http://allrecipes.com/
Diskusia k receptu