Tatinkova vianočka

diabambulka - fotkadiabambulka, 28. marca 2011

No tak dnes sa rozhodol môj manžel,, že upečie vianočku - prvý krát v živote pripravoval kysnuté cesto a ako pomocník mu bol náš Zobraziť celý popisNo tak dnes sa rozhodol môj manžel,, že upečie vianočku - prvý krát v živote pripravoval kysnuté cesto a ako pomocník mu bol náš trojročný Filipko, ktorý zvláda prípravu kvásku :-))) Nieje síce poschodová, ale výborná. Snaha sa cení. Chlapi vsadili na istotu a pripravovali ho podľa receptu od babky. Musím ich pochváliť bola výborná .

Suroviny

300 ml
60 g
30 g
500 g
150 g
140 g
1 ks
1 ks
50 g
1 ks
 štipka
 + mlieko na potretie, alebo len olejom




Postup

  1. 1

    Do 200 ml vlažného mlieka s 1 lyžičkou cukru rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, primiešame cukor, soľ, vanilkový cukor, vlejeme vykysnutý kvások, žĺtko, vajce + zvyšok mlieka a postrúhané maslo a hrozienka, ktoré sme si pred tým namočili do vody. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto si rozdelíme a vytvarujeme vianočky ( z tohto množstva cesta budú dve vianočky ). Preložíme na vymastený plech, potrieme, popicháme špajdľou a necháme ešte chvíľku kysnúť. Potom vianočku pomaly pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia. Vianočka vydrží dlho mäkkučká.

    Tatinkova vianočka - obrázok 1
  2. 2

    Na budúce pridám fotečky aj poschodovej vianočky :-))) Zatiaľ dobrú chuť :-)))

    Tatinkova vianočka - obrázok 2

Diskusia k receptu

mariaklara
To bola určite veľká vianočka, alebo dve stredné? Pozri si jednoduché pletenie mojej vianočky. Ale tatino je šikovný.
cica2
tak snaha sa cení, chlapom sa krásne vydarila:))
paveva
takýto tvar vianočky /kugla/ robila aj moja mamka, ingrediencie si nepamätám, bolo to pred takmer 50 rokmi, taže ju musím zase vyskúšať.
paveva
vysvetlite mi, ako si uložím recepty, dakujem
diabambulka
ahoj paveva, veľmi jednoducho si uložíš receptíky, je hneď niekoľko spôsobov. Klikni na recept a ten ktorý si chceš uložiť na pravej strane hore máš možnosti, buď si dáš recept poslať na mail, ďalšia možnosť je vytlačiť recept, alebo si ho uložíš do kuchárskej knihy, ktorú máš vytvorenú na tejto stránke, alebo ak máš nejakého obľúbeného užívateľa od ktorého sa ti páči viac receptov jednoducho si klikni na meno užívateľa pod obrázkom a daj uložiť medzi obľúbených a máš uložené všetky jeho recepty. Dúfam, že som troška pomohla, ak niečomu nerozumieš, pýtaj sa ak viem poradím, alebo aj ďalší varecháčikovia radi poradia :-) pekný deň paveva




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia