Tatarská zmes na hrianky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento rcp.mám už vari štvrť storočie.Robievam ho väčšinou v lete,ked je dostatok zeleniny.Je to výborna pomázanka ,hlavne v zime nám chutí.
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Najsamprv si nakrájame paradajky a vsypeme nakladač a necháme rozvariť.Ak by ste chceli použiť iba paradajkový pretlak tak nakladač iba preosejeme aby semienka neboli v pomazanke.
- Zelenimu očistíme,zomelieme na mäsovom mlynku a taktiež aj mäsko./Ja som si nechala mäso zomlieť u mäsiara./
- Rozvarené paradajky prepasirujeme,
- mäso pridáme k zomletej zelenine a na miernom ohni varíme1 hodinu za občasného miešania.
- Potom ked je zmäs uvarená,tak ešte rozmixujeme a ponalievame do menších pohárov a zasterilizujeme asi 15 min.