Tatarská zmes na hrianky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento rcp.mám už vari štvrť storočie.Robievam ho väčšinou v lete,ked je dostatok zeleniny.Je to výborna pomázanka ,hlavne v zime nám chutí.

60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najsamprv si nakrájame paradajky a vsypeme nakladač a necháme rozvariť.Ak by ste chceli použiť iba paradajkový pretlak tak nakladač iba preosejeme aby semienka neboli v pomazanke.
  2. Zelenimu očistíme,zomelieme na mäsovom mlynku a taktiež aj mäsko./Ja som si nechala mäso zomlieť u mäsiara./
  3. Rozvarené paradajky prepasirujeme,
  4. mäso pridáme k zomletej zelenine a na miernom ohni varíme1 hodinu za občasného miešania.
  5. Potom ked je zmäs uvarená,tak ešte rozmixujeme a ponalievame do menších pohárov a zasterilizujeme asi 15 min.