Tartaletky s kokosovým mliekom, čokoládou a jablkami fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Cesto: | |
140 g |
|
40 g |
|
50 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
60 ml |
|
60 ml |
|
Kokosový krém: | |
2 plechovky(400g) |
|
1/2 hrnčeka |
|
štipka |
|
Čokoládová poleva: | |
250 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme cely obsah prvej plechovky kokosového mlieka a pridáme bielu, tuhšiu časť - kokosový krém z druhej plechovky. Číru tekutinu z druhej plechovky v tomto recepte nepoužijeme. Niektoré druhy kokosového mlieka je dobre nechať pár hodín v chladničke, aby sa vrstvy oddelili. Pridáme cukor, premiešame a na slabšom plameni varíme cca 50 -60 minút. Občas premiešame.
-
2
Cesto som pripravila v mixéri. Múku, oriešky, soľ, kypriaci prášok a štipku vanilky premiešame.
-
3
Pridáme olej a javorový sirup.
-
4
Mixérom niekoľkokrát "pulzneme", kým sa suroviny nespoja do mrveničky, ktorá sa ľahko spája. Cesto rozdelíme do štyroch formičiek s priemerom 12cm. Cesto prstami pritláčame na dno a steny formičiek. Upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
-
5
Medzitým kokosové mlieko s cukrom skaramelizovalo. Rozdelíme ho do formičiek.
-
6
Jablko ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na kokosovú vrstvu.
-
7
Smotanu zohrejeme a odstavíme. Pridáme kúsky čokolády a vymiešame hladkú polevu.
-
8
Polevu rozdelíme do formičiek a tartaletky necháme vychladnúť.
-
9
Preložíme do chladničky a necháme stuhnúť 2 hodiny.
Diskusia k receptu