Tarhoňa s bravčovým mäsom

Autor receptu: dedde

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Keď začne byť sklovitá, pridáme mäso. Ochutíme vegetou, soľou a korením. Dusíme do polomäkka. Potom pridáme lečo a dusíme, kým mäso nie je celkom mäkké.
  2. Do širšieho hrnca nalejeme asi 1 cm vrstvu oleja. Rozpálime ho a prisypeme tarhoňu. Za stáleho miešania prudko opekáme do zlatista. Opatrne zalejeme 450 až 500 ml horúcej, mierne osolenej vody. Zakryjeme a varíme domäkka na miernom ohni, kým sa všetka voda neodparí.
  3. Do hotovej tarhone pridáme mäso s lečom. Dobre premiešame, prípadne dochutíme soľou.