Plnená bravčová krkovička
Taká obyčajná krkovička (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Pretože ide pôst, tak nech si ešte trochu pomaškrtíme.
5 porcií |
30 minút príprava |
180 minút na 160 - 200 °C |
Postup
- Ako prvé podusíme na troche oleja pokrájanú cibuľu do červena a na zaver pridáme strúhaný cesnak. Ja som mal slaninu, ktorú bolo treba minúť. Tá tam nemusí byť. Necháme vychladnúť.
- Zmiešame všetky suroviny na plnku plus opraženú cibuľu. Vajcia dáme na krajec chleba alebo rožok jedno vajce.
- Krkovičku narežeme a vytvoríme kapsu, ktorú naplníme plnkou. Ak vám zvýši plnka, tak dajte do sáčku, uzavrite a uvarte vo vode.
- Uzavrieme, aby plnka ostala dnu počas pečenia. Mäso dobre osolíme a posypeme rascou a strúhaným cesnakom. Dáme do hrnca a podlejeme vodou. Hrniec zakryjeme, vložíme do rúry na dve a pol hodiny a pečieme pri 160 °C domäkka. Čas a teplotu prispôsobte vlastnej rúre. Potom si zarobíme zmes na potretie mäsa a ňou výdatne potrieme mäso a bez zakrytia dáme späť do rúry na 30 minút zapiecť do červena pri teplote 200 °C.
- Po tejto dobe mi ostala takáto nádhera ani zaostriť som nemohol, jednak to bolo horúce a foťák tiež slintal od vône.
- Necháme trochu ochladnúť a môžeme krájať. Zle sa krájalo, lebo mäso bolo mäkké ako vatička.
- Nejakú prílohu k tomu a hrče za ušami.