Foto: kochlik
Recept, ktorý Vám ponúkam je veľmi zdravý, šťavnatý a naši drobci ho doslova milujú. Ani sa im nedivím, veď dnes varím "kráľa" medzi rybami...
porcií
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Filet z lososa bez kože a kosti naporcujeme na plátky. Každý plátok lososa mierne osolíme a pokvapkáme šťavou z citróna. Plátky lososa necháme odležať a zatiaľ si pripravíme ďalšie suroviny.
-
2
Na tenké plátky pokrájame surové a očistené zemiaky, ktoré budeme piecť so zeleninovou zmesou a plátkami lososa v alobale. Zemiaky nevaríme!
-
3
Na pásiky nakrájame čerstvú červenú kápiu (može byť aj žltá alebo zelená), na štvrťky nakrájame očistenú mladú cibuľku aj s vňaťou (výborný je aj pór) a čerstvé paradajky.
-
4
Takto pripravenú zmes vysypeme na očistené na kolieska nakrájané zemiaky.
-
5
Mierne podľa chuti osolíme a dobre premiešame.
-
6
Medzičasom odležané plátky lososa ukladáme na pripavenú zmes so zemiakov a zeleniny, ktorú sme uložili na primerané hárky alobalu. Na každý plátok pridáme kúsok masla. Hárky alobalu dobre zatvoríme a kraje pritlačíme aby nám počas pečenia nevytekala šťava.
-
7
Balíčky s lososom poukladáme na plech a podlejeme primeraným množstvom vody, ktorú počas pečenia kontrolujeme a v prípade potreby dopĺňame.
-
8
Balíčky pečieme približne 45min v elektrickej rúre pri teplote 230 stupňov, pokiaľ nie sú zemiaky uvarené. Čas pečenia závisí aj od typu zemiakov, preto balíček po tomto čase skontrolujeme a prípadne ešte dopečieme.
-
9
Upečeného lososa so zemiačkami a zeleninou podávame teplého a ozdobíme zvyškom cibuľkovej vňate, paradajkou a plátkom citróna. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu