Tajný celiatický recept na karamelové burizóny fotorecept
Foto: andy54
Podľa nás sa veľmi podobajú tým z obchodu. Jednoducho mňam.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme suroviny.
-
2
Cukor nasypeme do hrnca. Na strednom ohni ho necháme za stáleho miešania skaramelizovať.
-
3
Potom pridáme CERU a necháme rozpustiť. Pozor, roztopená CERA sa s cukrom nezmieša.
-
4
Pridáme salko.
-
5
Zamiešame. Zmes začne silno bublať.
-
6
Miešame stále, kým zmes nevybuble a nevznikne nám jemná karamelová hmota.
-
7
Nasypeme prvé balenie burizónov a rozmiešame, potom druhé a znova rozmiešame. Nakoniec pridáme tretie balenie.
-
8
Takýmto postupom nám burizóny nebudú vypadávať z hrnca.
-
9
Hotovú zmes vysypeme na tácku a vytvarujeme bochník, alebo iný tvar podľa chuti. Zmes chladne pomaly, preto máme dosť času na tvarovanie.
-
10
Vychladnuté nakrájame na krajce. Keď chceme urobiť radosť deťom, formičkami vykrojíme rôzne tvary. Dobrú chuť.
@eleneha ,.....určite si to obľúbite :-)
@zdezda......ako to viete tvarovať také horúce na guľky?