Tagliatelle s cuketkou, sušenými paradajkami a kalamata olivami na slaninke

Autor receptu: chutimi

Vlastný recept, ktorý vznikol náhodou, keď som bol hladný a pracoval som s tým, čo bolo v chladničke. Vznikli z toho veľmi chutné cestoviny. Vhodné ako obed, odporúčam podávať so sviežim bielym vínom (napr. Muller Thurgau, Rizling rýnsky a pod.)

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvarte cestoviny al dente v osolenej vode.
  2. Na panvici nechajte vytopiť slaninku, ktorú nakrájate na malé kocky. Pridajte sušené paradajky a cuketu nakrájanú na hrubšie pásiky. Pridajte pretlačený cesnak (1 strúčik) Okoreňte čerstvým mletým korením. Premiešavajte a nechajte osmahnúť kým cuketa nie je takmer hotová. Na záver pridajte niekoľko kusov kalamata olív a odstavte. Dosoľte, pokiaľ treba. Poznámka: slaninku môžete nahradiť prosciuttom, ale vtedy pripravujte zmes na troche olivového oleja.
  3. Servírujte cestoviny do hlbokého taniera.