Tagliatelle s cuketkou, sušenými paradajkami a kalamata olivami na slaninke
Autor receptu: chutimi
Vlastný recept, ktorý vznikol náhodou, keď som bol hladný a pracoval som s tým, čo bolo v chladničke. Vznikli z toho veľmi chutné cestoviny. Vhodné ako obed, odporúčam podávať so sviežim bielym vínom (napr. Muller Thurgau, Rizling rýnsky a pod.)
1 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarte cestoviny al dente v osolenej vode.
- Na panvici nechajte vytopiť slaninku, ktorú nakrájate na malé kocky. Pridajte sušené paradajky a cuketu nakrájanú na hrubšie pásiky. Pridajte pretlačený cesnak (1 strúčik) Okoreňte čerstvým mletým korením. Premiešavajte a nechajte osmahnúť kým cuketa nie je takmer hotová. Na záver pridajte niekoľko kusov kalamata olív a odstavte. Dosoľte, pokiaľ treba.
Poznámka: slaninku môžete nahradiť prosciuttom, ale vtedy pripravujte zmes na troche olivového oleja.
- Servírujte cestoviny do hlbokého taniera.