Tagliatelle pomodoro (fotorecept)

Autor receptu: leily221

Z dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa veru dlho neohriali. Hneď som sa pustila do príprav jedného z mojich najobľúbenejších cestovinových receptov - tagliatelle pomodoro. Na tomto recepte je super, že je jednoduchý, rýchly, ľahký a výsledok je prudko jedlý. Odporúčam vyskúšať!

2
porcie
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si všetko, čo potrebuje na prípravu jedla potrebujeme. Tagliatelle (alebo akúkoľvek inú cestovinu) dáme variť do vriacej osolenej vody.
  2. Paradajky umyjeme a narežeme do kríža, sparíme vo vriacej vode a ošúpeme.
  3. Ošúpané paradajky nakrájame na kocky, cesnak nadrobno nasekáme a lístky bazalky natrháme (bazalka by sa nemala krájať).
  4. Na olivovom oleji podusíme cesnak, pridáme nakrájané paradajky (spolu so zrniečkami a šťavou, ktorú pustili) a bazalku. Okoreníme, osolíme, ak sú paradajky málo sladké, môžeme ich mierne docukriť. Neprikryté asi 5 - 10 minút dusíme, aby sa paradajky mierne rozvarili a pustili viacej šťavy.
  5. Cestoviny uvarené al dente zlejeme (nepreplachujeme!) a zamiešame priamo do omáčky. Pre podávaním posypeme strúhaným parmezánom a môžeme sa do nášho výtvoru pustiť. Dobrú chuť!