Taboulé oriental

Autor receptu: gourmande

Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale výsledok stojí za to (aj pre konzervatívnejších papkáčov ;-)

5
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si uvaríme kuskus podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.
  2. Zároveň si vytlačíme šťavu z citrónov, ktorú zmiešame vidličkou s olivovým olejom. Nalejeme na vychladnutý kuskus, premiešame a necháme zakryté stáť v chaldničke do nasledujúceho dňa.
  3. Rajčiny zbavíme šupiek a zrniečok, pokrájame na menšie kocky. Takisto pokrájame na menšie kúsky aj ostatnú zeleninu. Zmiešame s kuskusom, pridáme umyté hrozienka a tuniaka. Dochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.