Taboulé oriental
Autor receptu: gourmande
Recept na predjedlo z kuskusu od mojich francúzskych priateľov. Kombinácia pre niekoho neskombinovateľných surovín, ale výsledok stojí za to (aj pre konzervatívnejších papkáčov ;-)
Postup
- Deň vopred si uvaríme kuskus podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.
- Zároveň si vytlačíme šťavu z citrónov, ktorú zmiešame vidličkou s olivovým olejom. Nalejeme na vychladnutý kuskus, premiešame a necháme zakryté stáť v chaldničke do nasledujúceho dňa.
- Rajčiny zbavíme šupiek a zrniečok, pokrájame na menšie kocky. Takisto pokrájame na menšie kúsky aj ostatnú zeleninu. Zmiešame s kuskusom, pridáme umyté hrozienka a tuniaka. Dochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou.