Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami

Autor receptu: matus113

Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby ste vydržali minimálne do rána.

8
porcií
200 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Premyjeme kyslú kvasenú kapustu. Dáme variť s bobkovým listom a čiernym korením. Hovädzie mäso nakrájame na menšie kúsky - osolíme, okoreníme, pridáme rascu a červenú papriku.
  2. 0restujeme do zlatista nakrájanú cibuľku. Okorenené mäso vložíme do kuchty a podlejeme vodou. Pridáme hovädzí bujón. 3 klobásky nakrájame na kolieska. Dáme napučať sušené hríby do teplej vody. Nakrájame si 3 - 4 strúčiky cesnaku. Klobásky, hríby a cesnak pridáme do variacej sa kapusty. Dolejeme podľa potreby vodu.
  3. Bravčové mäso rovnako pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a červenú papriku. Keď je hovädzie mäso do dvoch tretín uvarené pridáme k nemu bravčové mäso. Varíme v kuchte (parný hrniec) ďalej približne pol hodinu. Keď je mäso hotové pridáme ho do variacej sa kapusty a ďalej varíme.
  4. Na slepé kury si nakrájame 10 rožkov (1 rožok na 1 slepú kuru). Nakrájame si na kocky slaninku ktorú dáme osmažiť (podlejeme vodou) a pridáme vegetu a opäť podlejeme vodou. Túto zmes vlejeme do rožkov, pridáme 3 vajíčka na 10 rožkov, premiešame a od oka pridávame krupicu, kým sa nám zmes nezačne lepiť. Zo zmesi urobíme guľky, ktoré vložíme do kapustnice. Varíme približne 10 minút.