Foto: ancicka
Túto polievočku robím vždy,ked mútim maslo.Cmar ktorý je z masla výužijem na polievku.Tu je jedna z tých ,ktoré robím.
5 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
domáce |
|
2 PL |
|
1 hlavka |
|
2 PL |
|
1/2 l |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 kocka |
|
podľa potreby |
|
na ozdobu |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
uvarené natvrdo |
|
Postup
-
1
Roztopila som maslo,pridala nakrajaný cesnak na kolieska a dva stručiky som pretlačila.Jemne som ho osmažila,abx nezhnedol,lebo by bol horky.
-
2
Pridala som bujon a múku,urobila jemnú zápražku,
-
3
zaliala som asi s pol litra cmaru a podľa potreby vody.
-
4
Osolila,okorenila a priviedla k varu.Medzi tým som uvarila vajcia na tvrdo.Ja počítam na jeden tanier jedno vajce.Do polievky som zvlášť zavaila takéto rezance.
-
5
Do taniera dáme zavarené rezance,zalejeme polievkou,nato rozkrojené vajíčko a ozdobené pažitkou.
Diskusia k receptu