Foto: evusik
Toto sú moje najobľúbenejšie slané keksíky :-)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Syr si nastrúhame na jemno a spolu z ostatnými ingredienciami zamiesime. Zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Odporúčam použiť kvalitný syr, nie 30% náhražku.
- 2
časť cesta odoberieme a vyvaľkáme asi na 0,5 cm, vykrajujeme kolieska, potrieme vajíčkom a posypeme najemno nastrúhaným syrom. Uložime na plech, na pečiaci papier, môžeme na husto, idú do výšky nie do šírky
- 3
ďaľšiu časť cesta vyvaľkáme na tenšie, 3 mm a vykrajujeme kolieska, potrieme vajíčkom a na vrch naaranžujeme arašidy. Z duhej časti vykrojíme kosoštvorce, potrieme vajíčkom a posypeme arašidovými lupienkami.
- 4
vykrajovať môžeme aj kvietky, potrieme vajcom. Na tanierik si dáme sézamové semienka a kvietky "máčame" v sézame.
- 5
alebo vykrajujeme väčšie kolieska a zo stredu vykrojíme malé kolieska. Potrieme vajíčkom, väčšie máčame v ľanových semienkach, alebo v zmesi ľanových a sézamových semienok, malé posypeme strúhaným syrom, alebo zmesou semienok. Pečieme na 200°C cca 10 minút.
- 6
Tieto syrové keksíky sa dajú aj zamrazovať. Ja ich dávam do plastovej krabice. Jednotlivé vrstvy prekladám desiatovým papierom, uzavriem a v mrazáku vydržia - no u nás do najbližšej návštevy. Stačí vyložiť na misku a za 10-15 minút môžete ponúkať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu