Foto: dora
Tieto paličky ma zaujali. Niežeby som ich nepoznala. Mama ich doma často robieva, dokonca z domáceho lístkového cesta, ale tie nie sú dvojvrstvové. Musím Zobraziť celý popisTieto paličky ma zaujali. Niežeby som ich nepoznala. Mama ich doma často robieva, dokonca z domáceho lístkového cesta, ale tie nie sú dvojvrstvové. Musím povedať, že sa oplatí trošku sa s tým viac pohrať, lebo chuťový výsledok naozaj stojí za to.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozvaľkáme prvé balenie lístkového cesta na obdĺžnik a rozdelíme na dve polovice. Obe potrieme rozšľahaným vajíčkom a jednu z nich posypeme bylinkami a poukladáme naň kúsočky Nivy. Následne tento plát prikryjeme druhým plátom, trošku popritláčame a tiež potrieme vajíčkom. Povrch ešte posypeme sezamom, ľanovými semiačkami alebo kmínom, kto má ako rád...
- 2
Druhé cesto spracujeme rovnakým spôsobom s druhou plnkou - eidam, čili, cesnak, mletá paprika.
- 3
Nakrájame na tenké, asi 1 – 1,5 cm široké pásiky a dáme piecť na 180°C do zlatova až mierne hneda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu