Syrové košíčky (fotorecept)

Autor receptu: makinka31

Niekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula,čo nám kedysi robievala maminka, možno niekoho inšpirujem. Nech Vás fotka neodradí, že nevidíte žiaden košíček.

20 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny údené mäsko pokrájané na plátky, strúhaný tvrdý syr a vajíčka. V pôvodnom recepte, ktorý si pamätám, maminka dávala namiesto údeného rolovaného pliecka myjavskú salámu nakrájanú na hrubšie kolieska aj s kožou (obalom na povrchu salámy, pravdaže musela byť umytá). Táto saláma sa teplom skrútila tak, že vznikol syrový košíček...odtiaľ je ten názov.
  2. Postrúhaný syr zmiešame s vajíčkami.
  3. Plátky mäsa si poukladáme na plech, ktorý môžeme ale nemusíme potrieť olejom.
  4. Na každý plátok mäsa dáme asi 1 PL syrovo-vajcovej zmesi. Takto pripravené mäsko dáme do predhriatej rúry zapiecť na dobu asi tak 20 minút.
  5. Medzitým si pripravíme zemiakovú kašu a čerstvú zeleninu. Môžeme podávať. Je to rýchle a chutné.Môže byť aj ako večera. Dobrú chuť!