Syrové červené enchiladas fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 6. novembra 2010

Enchiladas je mexické jedlo, ktoré sa podáva najmä na raňajky. Má rôzne variácie (červené, zelené, tzv. švajčiarske, plnené syrom, šunkou, kuracím mäsom...). Pripravovať ma Zobraziť celý popisEnchiladas je mexické jedlo, ktoré sa podáva najmä na raňajky. Má rôzne variácie (červené, zelené, tzv. švajčiarske, plnené syrom, šunkou, kuracím mäsom...). Pripravovať ma ich naučila jedna milá pani, ktorá sa nám v Mexiku starala o domácnosť.

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto na tortillas:
1 šálka
štipka
podľa potreby
Omáčka:
6 ks
1/4 ks
1 strúčik
podľa chuti
1 vetvička
podľa chuti
Náplň:
podľa chuti
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si tortillas. Používam špeciálnu múku z Mexika, ktorá sa dá nahradiť kukuričnou múkou alebo môžete použiť už hotové tortillas (nie tie z obyčajnej múky, ale z kukurice - sú žlté a dajú sa kúpiť napr. v Tescu). Zmiešame kukuričnú múku, štipku soli, vodu a pripravíme si cesto.

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta si vytvoríme guličky vo veľkosti golfovej loptičky a urobíme tortillové placky. Ja používam potravinársku fóliu, medzi ktorú dám cesto a dlaňou vytváram placku, ktorú na záver prejdem valcekom.

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na suchej predhriatej panvici tortillas z oboch strán opečieme.

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ich vložíme do čistej utierky aby nám zmäkli. A začneme pripravovať omáčku.

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Paradajky si uvaríme, aby sa z nich ľahko odstránila šupka.

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do mixéra dáme olúpané paradajky, štvrťku malej cibuľe, strúčik cesnaku a čili papričky. (Pôvodne sa používajú malé zelené papričky - chile serrano, no keďže som ich nemala, použila som červené sušené).

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko dobre zmixujeme, dáme na panvicu, pridáme epazote (použila som sušené), vegetu a varíme, kým paradajková omáčka už nechutí ako surová. Epazote sa môže vynechať keďže ho na Slovensku nedostať a jeho chuť sa inou bylinkou nahradiť nedá.

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravené tortillas počas pár sekúnd opražíme na kvapke oleja a na chvíľku ich vložíme do pripravenej omáčky. Opražiť ich treba kvôli tomu, aby sa po vložení do omáčky úplne nerozmočili.

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na namočenú tortillu poukladáme syr (príp. šunku alebo verené kuracie prsia potrhané na kúsočky)...

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...a zakrútime ju ako palacinku.

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Toto opakujeme kým nepripravíme všetky enchiladas. Na záver ich polejeme paradajkovou omáčkou, ktorú sme uvarili a ozdobíme ich smotanou alebo strúhaným syrom. Dobrú chuť.

    Syrové červené enchiladas (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

zdezda
supeeeer foto recept na suprovéééééé papanie :-)))
julica
Wau, vela super informacii, ktore som pri svojom poslednom pokuse urobit tortily nemala. Velmi sa mi paci tento recept! Dakujem a tesim sa na dalsie mexicke speciality.
Este otazocka: nemusi to cesto stat, aby muka nabobtnala?
ejta
práve včera so robila tortilly, ale z normálnej hladkej múky. len mám s nimi vždy problém, že sú tvrdé a nedajú sa rolovať :-( Keď ich dám vo fólii na chvíľu zohriať do mikrovlnky, tak síce zmäknú, ale tiež iba na chvíľu
babidka
aj ja som skusala piect tortilly , ale prvy ani druhy pokus ma neuspokojil :-) Tak so ich kupila hotove :-) Ale enchiladas si urcite urobim , raz som ich uz jedla a velmi mi chutili .tesim sa preto receptu :-)
jatanika
a tieto si môžem aj spraviť :-)) ... zistila som, že epazote je u nás "mrlík voňavý" a občas sa vraj pestuje ako liečivá bylinka ... možno niekto aj má ...
lubisthemple
@jatanika , áno, tieto sú prístupnejšie ako tie zelené :) tiež sa plnia aj kuracím mäskom alebo šunkou :) a ďakujem za slovenský názov epazote :) :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia