Syrová cukina v cestíčku

Autor receptu: silvin

Tento recept vznikol takpovediac ako láska na prvý pohľad. Bol čas na prípravu obeda a recept nebol, tak sa rodil počas varenia. Nieje náročný na prípravu, ani na suroviny.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cukinu ošúpeme a celú ju dáme na 5 min. povariť do slanej vody. Vyberieme ju a pokrájame na asi 1 cm široké kolieska. Syr nakrájame na hrúbku 3 mm a šírku 3-4 cm. Na každé druhé koliesko dáme plátok syra a druhým ho prikryjeme. V miske si vajíčka, mlieko, hladkú múku a soľ rozmiešame na cestíčko ako na palacinky. Ak je husté zriedime ho trochou vody. Nakoniec pridáme medzi prsty majoránu. Do druhej misky dáme hladkú múku na obaľovanie koliesok. Pripravené cukinové kolieska obalíme v múke , potom v cestíčku a vypražíme z oboch strán do ružova. Ako prílohu môžeme dať slovenskú ryžu do ktorej zamiešame na oleji opraženú cibuľku. Na tanieri ozdobíme nastrúhanou surovou mrkvou. Dobrú chuť!