Foto: jezibabka1
Je tu už hodne receptov na tento mäsový koláč, ale pridávam aj svoj.
Postup
-
1
kvások: 1dcl vlažnej vody, trošku cukru, 1PL hrubej múky,droždie
- 2
údené aj surové mäso uvaríme do polomäkka a posekáme na drobno
- 3
žemle (najlepšie staršie) pokrájame a zalejeme vývarom z mäsa (asi 3dcl), pridáme soľ, korenie, posekanú petržlenovú vňať a 16 žĺtkov, necháme postáť asi 30min.Potom pridáme mäso a kvások, premiešame a necháme ešte 15min postáť, jemne vmiešame sneh zo 16 bielkov
- 4
pekáč pomastíme, postrúhankujeme a vlejeme masu. Vlhkou rukou ju zarovnáme, posypeme strúhankou (mierne) a znova vlhkou rukou "potľapkáme". Dáme do rozohriatej rúry na 200´C a pečieme asi 1.5hod (priebežne po 1hod. pečenia skúšame, či už nieje hotové, lebo každá rúra je iná ja mám elektrickú, tak som napísala čas podľa seba)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Roni, neuraz sa, viem, ze uz vies vela dobreho uvarit i upiect.
a dúfam, že ste z malej tučnej kuchárky už niečo spravili :)