Svieži šalát (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Tento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze. Majiteľka nás prehovorila na tento šalát vraj keď skúsime bude sa nám páčiť. Veru mala pravdu, od vtedy ho robím často.

1-2
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Uhorky a paradajky pokrájame na kocky.
  2. Osolíme aby uhorky pustili šťavu a pripravíme si nálev. Zmiešame vodu, cukor, korenie, citrónovú šťavu, cesnak. Nálevom zalejeme šalát premiešame a necháme odstáť aspoň pol hodinu.
  3. Pred podávaním posypeme bryndzou a dobrý,ľahký a svieži šalátik môžeme konzumovať. PS: Alebo si urobíme čisto uhorkový, môžeme pridať papriku,čínsku kapustu, čokoľvek podľa vlastnej chuti a toho čo máme doma. Ale neodporúčam kombinovať veľa druhov zeleniny, pri tomto recepte platí že ,,v jednoduchosti je krása"
  4. Tu je uhorka a červená paprika.