Svieži citrónový koláčik

Autor receptu: vierik

Tento koláč mám z rádia,je veľmi chutný,osviežujúci a nie ťažký na prípravu.

50-60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripavíme si menší plech,krorý vymastíme a vysypeme múkou.Suroviny na cesto zmiesime,rozgúľame a pomocou váľka prenesieme na plech,až po okraj plechu,popicháme vidličkou a dáme predpiecť tak na poly.Medzi tým si uvaríme citrónový puding.
  2. Z vody odoberieme asi 2 dl a ostatnú dáme variť s kryštálovým cukrom,citrónovou šťavou a citrónovou kôrou.Do 2 dl vody zamiešame žltka a zlatý klas a uvaríme puding.Necháme mierne vychladnúť a vylejeme na predpečené cesto.Znovu dáme piecť asi 1/2 hodinku.Medzi tým si pripravíme sneh.
  3. Z bielkov,štipky soli,kryštálového a vanilkového cukru si urobíme tuhý sneh.Opatrne rozotrieme na puding a dáme dosušiť tak na 1/2 hodinku.
  4. Pečie sa pri teplote 170°C. Po upečení nechať aspon 2-3 hodiny vycladnúť puding,aby sa neroztekal. Prajem: Dobrú chuť.