Svieža racio tvarohovo-marhuľová žemľovka

martammMartamm, 57 ročná žena, Trnava, 7. februára 2013 20:01
Ďalšie jej recepty »

Svieža racio tvarohovo-marhuľová žemľovkaFoto: martamm

Rozmýšľala som včera, čo narýchlo uvariť a keďže boli chute na niečo sladké a pritom nie veľmi hriešne, rozhodla som sa pre takúto žemľovku. bežne ju robím s jablkami, ale pohodlnosť zvíťazila a načrela som do zásob domácich marhuľových kompótov, zavarených bez cukru so soľou.

6
porcií
30 min
príprava
30 min
na 200 °C

Suroviny

1 balenie
2 fľaše 750 ml (bez cukru)
1 hrsť sekané
1 hrsť
2 tégliky 250 gr
1/2 kýblika (Lidl)
1 PL (vlastnej výroby)
5 ks tablety
3 PL
1 hrsť
 na vymastenie formy
 na posypanie formy
250 ml
1/2 KL strúhaná
100 gr

Postup prípravy

  1. 1

    Formu potrieme olejom a vysypeme kokosovou múčkou. Používam kokosovú múčku, prípadne mleté orechy, nakoľko sú mastné a naozaj sa mi nič neprilepí. Spodok formy vyložím plátkami chleba, v mlieku rozpustím 1/2 PL vanilkového cukru a silikonovou maslovačkou potriem chlebíky.

    Svieža racio tvarohovo-marhuľová žemľovka - obrázok 1
  2. 2

    V miske rozmiešam tvarohy, do ktorých pridám v troške vody rozpustenú steviu, 1/2 PL vanilky a citrńovú kôru. 1/2 tvarohovej hmoty. Natrieme na chlieb, posypeme sekanými orechami, slnečnicovými semienkami a sušenou mätou na vrch naukladáme marhule z jedného pohára a posypeme hrozienkami. Poprášime trstinovým cukrom.

    Svieža racio tvarohovo-marhuľová žemľovka - obrázok 2
  3. 3

    Uložíme druhú vrstvu chleba a opakujeme postup z bodu č. 2. Na vrchu zostane chlieb, ktorý potrieme mliekom a posypeme trstinovým cukrom. Dáme zapiecť pri 200 stupňoch asi pol hodiny.

    Svieža racio tvarohovo-marhuľová žemľovka - obrázok 3
  4. 4

    Pridávam foto upečenej, rozrezanej žemľovky, aby ste mali predstavu, ako vyzerá. Upozorňujem, že je skôr kyselkavá, kto má rád môže viac prisladiť.

    Svieža racio tvarohovo-marhuľová žemľovka - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist