Sviečková na smotane

Autor receptu: pitbul

V nedelu ma vraj pršat tak snád uvarím

Postup

  1. mäso si umyjeme a nakrajame na plátky.je štavnatejsie.zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska.cibulu si nasekame.
  2. mäso sprudka opražim na panvici.výpek vylejem do hrnca necham si zosklovatiet cibulu.pridam mrkvu a pražim.trošku nám skaramelizuje.pridam ostatnu zeleninu a ešte trošku opražím.vratim mäso a zalejem vodou.pridam vsetky koreniny a sol.
  3. chystám si to vždy večer,pretože necham v noci odpočívat a na druhy den dokončím.tak sa nejak tie chute prepoja a tá chut je lepšia.
  4. na druhy den vylovím bobka a korenie,pridam slivlovy lekvar a skaramelizovaný cukor.vyberiem mäso,rozmixujem zeleninu a pridam smotanu a nechám prevriet.poprípade dochutím.vypnem a pridám citron.podavame s domacou knedlou,ktorú samozrejme neviem spravit,ale ved mam doma kuchara.
  5. jaj skoro by som zabudla.dávame si aj brusnice alebo čučoriedky.uf asi naozaj urobím.
  6. a ešte som na niečo zabudla.ked robíme mäso v celku tak ho prešpikujeme slaninou.a ked takto ,tak ku zelenine pridame slaninku na malé kocky.aj to s nou rozmixujeme.v tescu maju nenormalnu vonavu len neviem teraz ako sa vola.no a omáčku ochutím aj horčícou.