Sviečková na smotane
Autor receptu: pitbul
V nedelu ma vraj pršat tak snád uvarím
Postup
- mäso si umyjeme a nakrajame na plátky.je štavnatejsie.zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska.cibulu si nasekame.
- mäso sprudka opražim na panvici.výpek vylejem do hrnca necham si zosklovatiet cibulu.pridam mrkvu a pražim.trošku nám skaramelizuje.pridam ostatnu zeleninu a ešte trošku opražím.vratim mäso a zalejem vodou.pridam vsetky koreniny a sol.
- chystám si to vždy večer,pretože necham v noci odpočívat a na druhy den dokončím.tak sa nejak tie chute prepoja a tá chut je lepšia.
- na druhy den vylovím bobka a korenie,pridam slivlovy lekvar a skaramelizovaný cukor.vyberiem mäso,rozmixujem zeleninu a pridam smotanu a nechám prevriet.poprípade dochutím.vypnem a pridám citron.podavame s domacou knedlou,ktorú samozrejme neviem spravit,ale ved mam doma kuchara.
- jaj skoro by som zabudla.dávame si aj brusnice alebo čučoriedky.uf asi naozaj urobím.
- a ešte som na niečo zabudla.ked robíme mäso v celku tak ho prešpikujeme slaninou.a ked takto ,tak ku zelenine pridame slaninku na malé kocky.aj to s nou rozmixujeme.v tescu maju nenormalnu vonavu len neviem teraz ako sa vola.no a omáčku ochutím aj horčícou.