Švajčiarski švihúni (fotorecept)

Autor receptu: faktja

jedlo chudobných švajčiarskych pastierov s kapustovým šalátom a´la ja...:-)

6
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. zemiaky a zeler dám variť v šupke...
  2. než sa varia nakrájam kapustu...
  3. celkom krátko ju sparím aby troška zmäkla...
  4. syr nastrúham (polovicu najemno a polovicu na hrubšie), zemiaky a zeler očistím, roztlačím ako na kašu a zmiešam s vajíčkami a 3/4 syra, osolím a okorením...
  5. v dlaniach tvarujem placky a smažím na oleji...
  6. každého švihúňa posypem zvyšným syrom a dám zapiecť do trúby...
  7. do kapusty išli dve cibule a kyslá smotana vyšľahaná so soľou, čiernym korením a nálevu z uhoriek...dobrú chuť...