Švajčiarski švihúni (fotorecept)
Autor receptu: faktja
jedlo chudobných švajčiarskych pastierov s kapustovým šalátom a´la ja...:-)
6 porcií |
45 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- zemiaky a zeler dám variť v šupke...
- než sa varia nakrájam kapustu...
- celkom krátko ju sparím aby troška zmäkla...
- syr nastrúham (polovicu najemno a polovicu na hrubšie), zemiaky a zeler očistím, roztlačím ako na kašu a zmiešam s vajíčkami a 3/4 syra, osolím a okorením...
- v dlaniach tvarujem placky a smažím na oleji...
- každého švihúňa posypem zvyšným syrom a dám zapiecť do trúby...
- do kapusty išli dve cibule a kyslá smotana vyšľahaná so soľou, čiernym korením a nálevu z uhoriek...dobrú chuť...