Foto: irenaw
Používam ju namiesto sušeného alebo kandizovaného ovocia do zapekaných musli, keksíkov, na ozdobu dezertov, len tak ako maškrtu.
Postup
-
1
Dulu očistíme, podlejeme troškou vody a uvaríme. Kto chce, môže pridať cukor alebo citrón alebo koreniny, sekané oriešky... Podľa chuti a podľa toho, či chce sušenú pastu aj maškrtiť. Čistá dulová pasta je kyslá. Ale práve tie kyslé kúsočky sú v musli tyčinkách alebo keksíkoch fajn. Uvarenú dulu rozmixujeme a rozotrieme na plech pokrytý voskovým papierom na pečenie. V hrúbke 5-7 mm. Sušíme v rúre na 50°C. Správne usušená pasta je trošku lepkavá. Pozor na presušenie, bola by veľmi tvrdá. Skladujem ju nakrájanú na menšie kusy v mrazničke. Pred použitím nechám povoliť a posekám na drobno. Keď si z ovocnej placky vykrojíte ozdobné tvary na dezerty, zvyšky tiež využijete do keksíkov ;-).
varecha.pravda.sk/recepty/dula-znama-neznama-fotorecept-/...
@irenaw ďakujem za recept. Takto som dulu ešte neskúšala. Je načase..:-))