Sunquickové rezy

Autor receptu: gretolinka

Pred pár dňami tu bol pridaný recept s rovnakým názvom. Tak som sa rozhodla, že sem, na Varechu, dám aj svoj recept. Je iný ako tie predchádzajúce. Možno ním niekoho inšpirujem ;)

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si piškóty z piatich vajíčok. Môj obľúbený postup: najprv si vyšľahám bielka do tuha, pridám 5 lyžíc kryštálového cukru, opäť vyšľahám, po jednom pridám žĺtka, 2 a pol lyžice oleja, 5 lyžíc polohrubej múky a polovicu prášku do pečiva, cesto vylejem na plech vystlaný papierom na pečenie a pri 180°C upečiem. Či je koláčik upečený skúšam špáradlom - ak sa cesto nelepí je hotový. :)
  2. Asi 4 dcl mlieka si dáme do hrnca a do zvyšného pridáme puding, žĺtky a múky, vymiešame a pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Po vychladnutí ho zmiešame s malom, ktoré sme si vyšľahali s práškovým cukrom.
  3. Sunquick, vodu a rum si dobre zmiešame a začneme vrstviť koláčik. Na jeden plát natrieme polovicu plnky, položíme druhý plát, ja ho ešte trošku popichám vidličkou a polejeme sunquickovým sirupom. Natrieme zvyšnú plnku a položíme posledný plát, na ktorý nalejeme polevu z práškového cukru, horúcej vody a sunquicku alebo rumu. Dobrú chuť :)