Sumec na rozmaríne s omáčkou a pečenými zemiakmi

tetrisss - fotkatetrisss, 3. júla 2011

Výborná rybka s jemnou omáčkou a novými zemiakmi.

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g filet
 , korenie, cesnak
1 dl
1/2
1/2




Postup

  1. 1

    Rybu rozmrazíme, pokiaľ nemáme čerstvú od suseda rybára, osušíme,pokvapkáme citrónom, osolíme, okreníme, potrieme roztlačeným cesnakom, uložíme na tanier, na jednotlivé porcie dáme po snietke rozmarínu a uložíme do chladu. Je to najlepšie pripraviť večer.

  2. 2

    Nové zemiaky dobre omyjeme, necháme v celku a uložíme na pekáč v jednej vrstve, osolíme, pridáme celú rascu, olej a maslo a dáme piecť na jednu hodinu na 200 st. Keď sú hotové, pridáme za hrsť petržlenovej vňate.

  3. 3

    Na maslo dáme pražiť bielu časť jarnej cibule, keď zosklovatie, prilejeme smotanu a miešame, začne to hustnúť, pridáme polovicu bambina, rozmiešame a podľa potreby rozriedime vývarom, osolíme, okoreníme, dáme dve vetvičky rozmarínu, povaríme a nakoniec pridáme nasekanú zelenú vňať.

  4. 4

    Do panvice dáme olej a maslo a rybu opečieme z oboch strán.

Diskusia k receptu

ailuj82
no, to sa mi páči. Sumca mám ešte od Vianoc v mrazáku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia