Sumček na Valentína (fotorecept)

Autor receptu: js9mxd

Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína distribuovať do predajní. U nás v bufete ho dostať už dávnejšie. Je to výborná ryba bez šupín a bez charakteristického rybacieho zápachu. Ja moc ryby nemusím, ale toto je fakt lahôdka. A mám istotu, že je čerstvá. Toto všetko ma viedlo k tomu, aby som si s manželkou urobil Valentínsky obed z toho sumčeka.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Filety Sumčeka Handlovského stiahneme z kože.
  2. Rozporcujeme, nasolíme a okoreníme.
  3. Maslom vytrieme pekáč, uložíme ochutené filety, nakrájame cesnak a poukladáme zostávajúce maslo.
  4. Na záver posypeme mrazenou zeleninou a ešte posolíme a pokoreníme, pridáme aj trochu rybacieho korenia. Neuvádzam značku nechám to na Vás.
  5. Pri teplote 250 stupňov C pečieme v rúre cca 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť.