Sumček na Valentína (fotorecept)
Autor receptu: js9mxd
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína distribuovať do predajní. U nás v bufete ho dostať už dávnejšie. Je to výborná ryba bez šupín a bez charakteristického rybacieho zápachu. Ja moc ryby nemusím, ale toto je fakt lahôdka. A mám istotu, že je čerstvá. Toto všetko ma viedlo k tomu, aby som si s manželkou urobil Valentínsky obed z toho sumčeka.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 250 °C |
Postup
- Filety Sumčeka Handlovského stiahneme z kože.
- Rozporcujeme, nasolíme a okoreníme.
- Maslom vytrieme pekáč, uložíme ochutené filety, nakrájame cesnak a poukladáme zostávajúce maslo.
- Na záver posypeme mrazenou zeleninou a ešte posolíme a pokoreníme, pridáme aj trochu rybacieho korenia. Neuvádzam značku nechám to na Vás.
- Pri teplote 250 stupňov C pečieme v rúre cca 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť.