Sumček africký na masle

Sumček africký na masle (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutná rybka, hlavne nemá toľko kostičiek ako kapor. Pripravila som ju jednoducho v zmesi múky, mletej papriky a korenia a opiekla na masle.

4
porcie
10 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sumček africký ešte zabalený.
  2. Umyla som ho, osušila kuchynským papierom.
  3. Odstránila som kostru aj plutvy a pripravila filety.
  4. Do filiet zo strany s kožou som na každom centimetri urobila zárezy.
  5. Zmiešala som múku, mletú papriku, soľ a mleté korenie a filety som natrela z jednej aj druhej strany a votrela som aj do zárezov.
  6. Maslo som dala na panvici rozohriať.
  7. Vložila som filetu kožou nadol a piekla 2 minúty.
  8. Potom som ju obrátila, pridala som paradajku aj papriku a ešte som dala roztopiť ďalšie maslo pre druhú polovicu filety a piekla som ju tiež 2 minúty.
  9. Podávala som pokvapkané citrónovou šťavou, s opekanými zemiakovými kockami a paradajkovým šalátom Prajem vám dobrú chuť.