Sumček africký na masle
Sumček africký na masle (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi chutná rybka, hlavne nemá toľko kostičiek ako kapor. Pripravila som ju jednoducho v zmesi múky, mletej papriky a korenia a opiekla na masle.
4 porcie |
10 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Sumček africký ešte zabalený.
- Umyla som ho, osušila kuchynským papierom.
- Odstránila som kostru aj plutvy a pripravila filety.
- Do filiet zo strany s kožou som na každom centimetri urobila zárezy.
- Zmiešala som múku, mletú papriku, soľ a mleté korenie a filety som natrela z jednej aj druhej strany a votrela som aj do zárezov.
- Maslo som dala na panvici rozohriať.
- Vložila som filetu kožou nadol a piekla 2 minúty.
- Potom som ju obrátila, pridala som paradajku aj papriku a ešte som dala roztopiť ďalšie maslo pre druhú polovicu filety a piekla som ju tiež 2 minúty.
- Podávala som pokvapkané citrónovou šťavou, s opekanými zemiakovými kockami a paradajkovým šalátom Prajem vám dobrú chuť.