Foto: 2010
Je viac rozlicnych pribehov ako tento recept „Hünkar beğendi“ – „sultanovi sa pacilo“ dostal meno vraj od sultana Murada IV (1612 –1640)? Je to Zobraziť celý popisJe viac rozlicnych pribehov ako tento recept „Hünkar beğendi“ – „sultanovi sa pacilo“ dostal meno vraj od sultana Murada IV (1612 –1640)? Je to zaujmavy recept kde dusena jahnacina – baranina je servirovane s baklazanovym pyre so syrom.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg alebo baranie |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
3 posekané |
|
2 nakrajana na kocky |
|
4 struciky |
|
2 nasekaná |
|
3 lyzice |
|
2 |
|
2 lyzice na dusenie |
|
1 hrncek podľa potreby |
|
Baklazanove pyre: | |
4 |
|
3 lyzice na dusenie |
|
2 lyzice |
|
1 hrncek |
|
4 lyzice struhany ( kashkaval ) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na kocky nakrajanu jahnacinu( baraninu ) dame marinovat do misky do ktorej sme pridali paprikovu pastu ( tu uz bola spominama ) nakrajany cesnak a 1 cibulu , sol , mlete cierne korenie a podrveny bobkovy list. Zakryjeme foliou a dame na noc do ladnicky.
- 2
Na vacsiu panvicu si dame na zmes masla a oleja oprazit cibulu pridame marinovane jahnacie maso pridame nakrajane paradajky a papariky podlejeme vodou zvysime teplotu kym sa nam nezacne varit.Znizime teplotu a dusime do makka ( zalezi od masa ) kvalitne 30 minut ( z jahnacieho stehna ) ale skor tak hodinu.
- 3
Medzi tym sme dali rozohriat ruru a dame na mriezky baklazan grilovat ( dobre je ho dopichat nozom).Grilujeme -treba otacat az je koza spalena. Dame vychladnut osupeme vyskrabeme duzinu a dobre je este nakrajat aby neboli vlakna a roztlacime ako pyre.
- 4
V panvici si spravime "roux" dame dame rozohriat maslo vmiesame muku a oprazime muku az zmeni farbu pridame mlieko az dostaneme jemnu konzistenciu. Vmiesame roztlacenene baklazanove pyre a nastruhany tvrdy syr , ochutime podla potreby.
- 2
je to úžasné jedlo!!! @2010 parádne pripravené, ozaj.
@babidka vieš čo, my sme robili s kamošmi cez víkend "Izmir Kofte" (to su kofte so zemiakmi v paradajkovej omáčke) a nahradili sme jahňacinu trošku tučnejším hovädzím, pridali poriadne rímskeho kmínu, paprikovej pasty, petržlenovej vňate a nerozoznala by si tú chuť! vyskúšaj :)