Šúľance v orechoch a sušenom ovocí

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 16. novembra 2011
Šúľance v orechoch a sušenom ovocí
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g, v šupke uvarené
1 ks
200 g
150 g
100 g
120 g
80 g
100 ml
50 ml
50 ml
80 g




Postup

  1. 1

    Vychladnuté uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, múku a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na valčeky široké 1 cm, nakrájame ich na maličké kúsky a v rukách šúľame šúľance, ktoré uvaríme v osolenej vode.

  2. 2

    Cukor dáme na panvičku a spravíme karamel, podlejeme ho džúsom, pridáme sušené ovocie, maslo a likér curacao.

  3. 3

    Odparíme a oflambujeme brandy. Šúľance premiešame s drvenými orechmi, polejeme medom a podávame s macerovaným ovocím.

Diskusia k receptu

vierocka63
musi to byt vyborne,kedysi som robievala vyprazane zemiakove sulance obalene v skoricovom cukre,nema tu niekto recept?statila som ten moj.Dakujem
garanco
Určite výborné, najbližšie budú šúľance pre obmenu s orechami a suš. ovocím.
nika60
Fajn nabudúce budú u nás šúľance nie s makom ale s orechami a sušeným ovocím Chválim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia