Šúľance v orechoch a sušenom ovocí
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 16. novembra 2011
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 16. novembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vychladnuté uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, múku a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na valčeky široké 1 cm, nakrájame ich na maličké kúsky a v rukách šúľame šúľance, ktoré uvaríme v osolenej vode.
- 2
Cukor dáme na panvičku a spravíme karamel, podlejeme ho džúsom, pridáme sušené ovocie, maslo a likér curacao.
- 3
Odparíme a oflambujeme brandy. Šúľance premiešame s drvenými orechmi, polejeme medom a podávame s macerovaným ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu