Foto: oriestok
Keď ich raz ochutnáte, už nikdy nebudete chcieť "obyčajné" šuhajdy.
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nad parou rozpustíme všetky suroviny na čokoládu. Na dno papierových košíkov nalejeme po jednej polievkovej lyžici čokolády a necháme stuhnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku: zohrejeme mlieko a dáme do neho ostatné suroviny (okrem rumu). Za stáleho miešania chvíľu povaríme, odstavíme a až potom pridáme rum. Vychladnutú plnku pomocou lyžičky kladiemie do košíčkov a zalejeme zvyšnou čokoládou. Vrch ozdobíme lentilkami. Z jednej dávky je asi 30 košíčkov.
Inak už som tieto šuhajdy robila na Vianoce a boli skvelé :-)