Sudová kapusta

Autor receptu: 13juli

Vitamínová bomba na zimu . Je to recept ktorý robila aj moja mamina a ja som sa to od nej naučila . Nám veľmi chuti .

Postup

  1. Kapustu si očistíme a porežeme alebo už kúpime porezanú, nakrajame si aj cibulu .
  2. Do vandla ( taky väčši asi na 7 kg kapusty ) si dame kapustu kopcom , cibuli trochu, trochu rasce , korenia a 2 a pol hrste soli dobre premiešame aby si to začalo púšťať šťavu a dávame do súdka a tlačime , takto opakujeme až pokiaľ neminieme všetkú kapustu a ostatné suroviny. Keď pri tlačeni mame v súdku veľa vody tak vyberieme a odložime v pohári do chladu este ju použijeme.
  3. Potom si necháme súdok v teple ja ho mavam v kuchyni pri radiatori položeny vo vandlíku lebo pri kvaseni ešte vyteká voda. Takto to mám 2 tyždne potom dolejem trochu vody čo som si odložila a necham ešte 4-5 dni v teple a dám do komory. Môžeme papkať.