Stroganov z hovädzej sviečkovice (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Je jednoducho vynikajúci!

2
porcie
15 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dobre odležanú sviečkovicu som pokrájala na plátky,
  2. potom na rezance, okorenila som čiernym mletým korením, zakvapla olejom, premiešala a nechala v miske asi hodinu pri izbovej teplote.
  3. Mäso som prudko opiekla na troche oleja na rozhorúčenej panvici, nesolila som ho a vybrala do misy nabok.
  4. vo výpeku som opražila do sklovita nakrájanú cibuľu a naplátkované šampiňóny
  5. podliala som ich vínom, nechala trocha odpariť, pridala som paradajkový pretlak a horčicu
  6. zaliala vývarom, prisypala som nadrobno nakrájaný kúsok uhorky a opražené mäso, teraz som osolila a nechala dusiť na strednom plameni asi 7 minút.
  7. Tento druh mäsa potrebuje len krátku tepelnú úpravu, ak použijete tuhšie mäso, duste ho dlhšie. Omáčka sa trocha zredukovala, priliala som sladkú smotanu a ešte nechala prejsť varom. Hotovo:-)
  8. Podávala som so zemiakmi pečenými v rúre, hodí sa tiež dusená ryža, prípadne hranolky. Je to veľmi chutná minútka, u nás patrí k výberovkám.