Stroganov z hovädzej sviečkovice (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Je jednoducho vynikajúci!
2 porcie |
15 minút príprava |
12-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Dobre odležanú sviečkovicu som pokrájala na plátky,
- potom na rezance, okorenila som čiernym mletým korením, zakvapla olejom, premiešala a nechala v miske asi hodinu pri izbovej teplote.
- Mäso som prudko opiekla na troche oleja na rozhorúčenej panvici, nesolila som ho a vybrala do misy nabok.
- vo výpeku som opražila do sklovita nakrájanú cibuľu a naplátkované šampiňóny
- podliala som ich vínom, nechala trocha odpariť, pridala som paradajkový pretlak a horčicu
- zaliala vývarom, prisypala som nadrobno nakrájaný kúsok uhorky a opražené mäso, teraz som osolila a nechala dusiť na strednom plameni asi 7 minút.
- Tento druh mäsa potrebuje len krátku tepelnú úpravu, ak použijete tuhšie mäso, duste ho dlhšie. Omáčka sa trocha zredukovala, priliala som sladkú smotanu a ešte nechala prejsť varom. Hotovo:-)
- Podávala som so zemiakmi pečenými v rúre, hodí sa tiež dusená ryža, prípadne hranolky. Je to veľmi chutná minútka, u nás patrí k výberovkám.