Strapačky s kyslou kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Očistené zemiaky opláchneme, najemno nastrúhame, necháme odstáť a časť vody scedíme. Do postrúhaných zemiakov pridáme preosiatu múku, osolíme a dobre premiešame.
  2. Pripravené cesto pretlačíme do osolenej vriacej vody cez sito na halušky. Pretlačením vzniknuté drobné halušky zľahka premiešame a varíme asi 8-10 minút. Uvarené halušky vyberieme z vody cedidlom, necháme odkvapkať.
  3. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na masti dozlata. Pridáme poprekrajovanú kyslú kapustu, častejšie premiešavame, aby sa odparila všetka voda. Do takto pripravenej kapusty vložíme odkvapkané halušky, zľahka premiešame, podľa potreby zohrejeme.
  4. Náš tip: Pri podávaní prelejeme každú porciu na tanieri preškvarenou a na malé kocky pokrájanou slaninkou.