Strapačky s kyslou kapustou
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistené zemiaky opláchneme, najemno nastrúhame, necháme odstáť a časť vody scedíme. Do postrúhaných zemiakov pridáme preosiatu múku, osolíme a dobre premiešame.
- Pripravené cesto pretlačíme do osolenej vriacej vody cez sito na halušky. Pretlačením vzniknuté drobné halušky zľahka premiešame a varíme asi 8-10 minút. Uvarené halušky vyberieme z vody cedidlom, necháme odkvapkať.
- Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na masti dozlata. Pridáme poprekrajovanú kyslú kapustu, častejšie premiešavame, aby sa odparila všetka voda. Do takto pripravenej kapusty vložíme odkvapkané halušky, zľahka premiešame, podľa potreby zohrejeme.
- Náš tip: Pri podávaní prelejeme každú porciu na tanieri preškvarenou a na malé kocky pokrájanou slaninkou.
|