Strapačky s kyslou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: jody
Toto som nejedla hádam desať rokov. A veru neviem prečo. :-)
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky obielime a požiadame ochotnú rodinu, aby ich nastrúhala a pritom aj pózovala pri fotení. :-)
- Medzitým na oleji speníme nakrájanú cibuľku. Zasypeme lyžicou cukru a necháme skaramelizovať.
- Pridáme nepremytú kyslú kapustu aj so šťavou, zasypeme lyžicou papriky a dusíme do mäkka.
- Nakrájame slaninku na drobné kocky.
- K zemiakom pridáme vajíčko, trošku soli a múku a vypracujeme polohusté cestíčko. (Pre ďalší recept si zo šesť lyžíc cesta odložíme bokom.)
- Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu, poriadne posolíme a haluškovačom nahádžeme do vrelej vody halušky. Povaríme, kým nevyplávu hore.
- Nakrájanú slaninku pomaly opekáme, aby pustila všetku masť.
- Dierovanou varechou (v mojom prípade veľkým sitkom) povyberáme uvarené halušky, necháme trochu odkvapkať a hodíme ich rovno k udusenej kapuste. (Určite necedíme! A hlavne necháme vo vývare nejaké tie halušky na ďalší recept.) Na to vylejeme upraženú slaninu.
- Všetko poriadne premiešame, naložíme kopcom tanier a zapíjame mliekom. Dobrú chuť!