Strapačky s domácou kyslou kapustou a škvarkovými mrvencami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tieto strapačky s kapustou a mrvencami zo škvariek čakám vždy .Nie vždy mi zostanú mrvence zo škvariek..keď vyprážam slaninu na masť,zvyknem pred dokončením pridať aj sadlo a z toho sa urobia mrvence..keď je ich viac,robím aj škvarkovú pomazánku..toto je naše obľúbené jedlo a najradšej ich mám s kyslým mliekom...

40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv som si vybrala kyslú kapustu zo suda..zvyknem polovicu pokrájať na menšie kusy a polovicu nechám celú..
  2. dala som do rajnice 1 lyžicu masti..
  3. pridala som lyžicu kryštálového cukru skaramelizovať..
  4. pridala pokrájanú cibuľu..
  5. na upraženú cibuľu som dala kapustu, premiešala a nechala 15 min. zakrytú podusiť...občas som premiešala..
  6. očistila som si zemiaky do cesta..na mixéri som ich postrúhala...dala som si na sporák hrniec s vodou, aby zovrela, kým urobím cesto..
  7. urobila som cesto...pridala som malú lyžičku soli, polohrubú a hladkú múku, pol na pol, nevážiala som ju preto, lebo to nie smerodatné, každý zemiak a aj múka je iná, takže toľko som pridala, aby vzniklo polotuhé cesto..
  8. Keď zovrela voda, na tanierovom haluškori za pomoci strieky soím sádzala halušky do osolenej vriacej vody..
  9. dusenú kapustu som uložila do pripravej rajnice, do ktorej budem vyberať uvarené halučky..
  10. keď halušky vyplávali na vrch, vybrala som ich do pripravenej rajnice na kapustu..
  11. pripravila si bravčovú masť do malej rajničky a nechala ju roztopiť, keď bola horúca pridala som do nej škvarkové mrvence...lina som všetko pomiešala a vypla plyn pod rajničkou, aby sa mrvence prehriali..
  12. takto vyzerajú mrvence...
  13. hotové halušky som poliala masťou s mrvencami a všetko dobre premiešala..
  14. nabrala na taniere a prejem vám dobrú chuť... no nevyzerajú chutne?