Strapačková cesnačka (fotorecept)

Autor receptu: jody

Klasika a neklasika. A dva recepty z toho istého. Toto je ten druhý. :-)

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme variť za hrsť lámanky. Popučený cesnak speníme na troche oleja. Len chvíľočku, kým nezavonia.
  2. Do vrelej strapačkovej vody, kde sme nechali pár halušiek, pridáme jednu bujónovú kocku a keď sa rozpustí, pridáme opečený cesnak a prisypeme lyžičku papriky. Necháme prevrieť, vypneme a pridáme majorán.
  3. Do uvarenej a vychladnutej geršľe pridáme strapačkové cesto, ktoré sme si v predchádzajúcom recepte odložili a petržlenovú vňať.
  4. Z cesta usmažíme malé placečky.
  5. A už len servírujeme. Dobrú chuť.