Strapačková cesnačka (fotorecept)
Autor receptu: jody
Klasika a neklasika. A dva recepty z toho istého. Toto je ten druhý. :-)
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme variť za hrsť lámanky. Popučený cesnak speníme na troche oleja. Len chvíľočku, kým nezavonia.
- Do vrelej strapačkovej vody, kde sme nechali pár halušiek, pridáme jednu bujónovú kocku a keď sa rozpustí, pridáme opečený cesnak a prisypeme lyžičku papriky. Necháme prevrieť, vypneme a pridáme majorán.
- Do uvarenej a vychladnutej geršľe pridáme strapačkové cesto, ktoré sme si v predchádzajúcom recepte odložili a petržlenovú vňať.
- Z cesta usmažíme malé placečky.
- A už len servírujeme. Dobrú chuť.