Sterilizovaná zelená fazuľka
Autor receptu: zabiatko66
Toto je veľmi jednoduchý a osvedčený recept na sterilizovanie zelenej fazuľky. Dávka receptu je na jeden 3 decový pohár.
Povedal mi ho náš rodinný priateľ, ktorý pochádza z Moravy a vždy takto zavára fazuľku a nikdy sa mu nepokazila. Tak som to vyskúšala aj ja.
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľku nakrájame na 1 cm drobné kocočky, dobre umyjeme v 3 vodách.
naložíme do 3 dcl pohárov. Do pohára dáme 1 lyžičku, soli, 1 kopcovitú lyžičku cukru , 2 lyžičky octu a zalejeme vodou. Uzavremie víčkom. Dáme sterilizovať. Ak nám voda začala vrieť sterilizujeme 45 min. Odstavíme, poháre vyberieme, schováme pod deku a necháme vychladnúť do druhého dňa.