Sterilizovaná zelená fazuľka

Autor receptu: zabiatko66

Toto je veľmi jednoduchý a osvedčený recept na sterilizovanie zelenej fazuľky. Dávka receptu je na jeden 3 decový pohár. Povedal mi ho náš rodinný priateľ, ktorý pochádza z Moravy a vždy takto zavára fazuľku a nikdy sa mu nepokazila. Tak som to vyskúšala aj ja.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľku nakrájame na 1 cm drobné kocočky, dobre umyjeme v 3 vodách. naložíme do 3 dcl pohárov. Do pohára dáme 1 lyžičku, soli, 1 kopcovitú lyžičku cukru , 2 lyžičky octu a zalejeme vodou. Uzavremie víčkom. Dáme sterilizovať. Ak nám voda začala vrieť sterilizujeme 45 min. Odstavíme, poháre vyberieme, schováme pod deku a necháme vychladnúť do druhého dňa.