Šťavnatý slivkový koláč so škoricovou posýpkou
Foto: nazarboncuk
Tento koláčik robievala moja stará mama, ja som si ho obľúbila, lebo je veľmi jednoduchý, šťavnatý a jednoducho úžasný :) Namiesto sliviek možno použiť Zobraziť celý popisTento koláčik robievala moja stará mama, ja som si ho obľúbila, lebo je veľmi jednoduchý, šťavnatý a jednoducho úžasný :) Namiesto sliviek možno použiť aj hocijaké iné ovocie. Hlavne aby ho bolo veľa :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu vymiešame a vylejeme na papierom vystlaný plech.
- 2
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a prepolíme. Nahusto uložíme na koláč a posypeme posýpkou (zmiešame maslo, cukor, múku a škoricu do mrveničky).
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@evanaaa ja som robila toto leto dvakrát a prvýkrát som dala domáce slivky od kamošky zo záhrady, boli také veľké a koláč bol nenormááálne šťavnatý a sladký. Tento som obložila kupovanými, a už nebol taký dobrý :)
@lucylee @janaalizibolenova dúfam, že vám bude chutiť ;) pekný deň
@janaalizibolenova hehe aj mne taký chutí viac :)
Ja som si dovolila pridat štipku soli (vždy davam do tohto druhu cesta) - mučnik je chutnejši.Pridala som tiež vanilku a trochu rumu . Druhy krat pridam aj troškiu citronovej kory. Zdvihol sa normalne primerane, tak ako ma byt, slivky neklesli- bolo ich všade a posypka nema chybu! :) @nazarboncuk - vdaka za recept.
Dakujem a vela uspechov k dalsim receptom ;)
fajnotka
ako som spomínala minulý rok tu v komentároch, piekla som ho a sa mi cesto veľmi páčilo, bolo nadýchanejšie s tou krupicou, ako mám klasické hrnčekové. Už začala sezóna ovocných, rýchlych, hrnčekových, cez-týždňových. Dnes som piekla jahodový s posýpkou, tak som na tento myslela, aj som kukla do svojej KK, jasné, že mám ho uložený v rýchlych hrnčekových, ale slepá, nevidela som ho tam, nemala som ani času dôsledne prezerať a nevedela som si spomenúť, že je od teba. takže už nezabudnem a pečie sa čo nevidieť zas a opäť.
Hned ho idem upiect. :) xx ......este raz pekne dakujem a pekny zvysok dna prajem ....
Vďaka
Ja som nedala skoricu ale som slivky obalila v troche maku s cukrom.
K poobednajsiemu caju ako stvoreny. Dakujem za recept.