Šťavnaté hovädzie muffiny

sracz - fotkasracz, 16. októbra 2010
Šťavnaté hovädzie muffiny
Foto: sracz

Fašírky, sekanú a ďalšie úpravy mletého mäsa pozná dobre každý z nás. Vďačné jedlo vzhľadom na rýchlosť prípravy a univerzálnu konzumáciu. Niekedy v rokoch Zobraziť celý popisFašírky, sekanú a ďalšie úpravy mletého mäsa pozná dobre každý z nás. Vďačné jedlo vzhľadom na rýchlosť prípravy a univerzálnu konzumáciu. Niekedy v rokoch 1972 ÷ 1977 som so svojou paródiou na mleté mäsá v medzinárodnej kuchyni, zvíťazil aj vo finále malých javiskových foriem. Dnes by som rád prispel niečim novým, čo zachutilo nie iba mne. Pôvodný recept som svojho času čítal v nejakom časopise, zaujal ma a keďže mám veľa priateľov diabetikov, rád ho pridávam do všeobecnej pozornosti.

6÷8
porcií
15´ minút
príprava
40´÷ 47´ minút
na 177 ˚C (350 ˚F)  °C

Suroviny

500 g (alebo iné)
65  g (alebo 130 g popučené syrové crackers)
65 g strúhaný
2 PL jemne pokrájaná, (alebo zelená cibuľka aj s vňaťou)
0,5 ks jemne pokrájaná zelená hrubostenná
2 PL (alebo Salsa)
3÷4  kvapky
80 (6) ml (PL) odstredené
1 ks
1/4 ČL
1 štipka




Postup

  1. 1

    elektrickú rúru predohrejeme na 177 ˚C (350 ˚F); v pracovnej mise (jenské sklo, weindling, vahan alebo inšó) jemne premiešame všetky uvedené a dôkladne odvážené ingrediencie; muffinovu 6/8 formu, odporúčam vytrieť olejom, alebo iným tukom (veľmi dobrá je emulzia oleja s hladkou múkou v sprey_ovom tvare), v jednotlivých dieloch naplníme vymiešanou zmesou – aby prevyšovala max. 5 cm nad hranu lôžka; než získate vlastné skúsenosti, pod mriežku – s naplnenou muffinovou formou, podložte fóliu z alobalu, alebo vyradený pekáč (tepšu), prevencia pred zamastením a následným čistením Vašej „broderňi“ = rúry; formu s muffinami vložíme do predohriatej rúry a pečieme 40´÷ 47´; po upečení vybrať z rúry a nechať 12´÷ 15´ vychladnúť a odpočinúť (čemer je bars veľke šviňstvo)!

  2. 2

    z úcty k mojim priateľom, majúcim problémy s cukrovkou, som tento recept pomenoval aj ako „Diabetikov sen, allias The Dream of the Diabetic“; z uvedeného množstva ingrediencií záskame 6÷8 ks muffín, každú s výživnou hodnotou 154 cal., zahrňujúcu 4 jednotky cholesterolu, 12 jednotiek proteínu, 10 jednotiek tuku, 199 jednotiek soli a 235 jednotiek draslíka. !!! Kto potrebuje, alebo musí, tak pálivé ingrediencie môže vynechať !!!

  3. 3

    Servírovanie: na malých tanierikoch s horčicou, tatárskou, chrenovou alebo inou omáčkou, v množstve kto koľko chce, vládze a môže; ako príloha k prívarkom, šalátom; alebo iba tak „na sucho“ v teplom i studenou prevedení! P. S.: ospravedlňujem sa Vám za to, že recept nie je doplnený fotodokumentáciou; pôvodnú som stratil pri skolabovaní môjho starého PC; v mojom recepte na paradajkovú kapustu som sľúbil dodať aj recept na muffins, preto ten nedostatok; sľubujem, že v dohľadnej dobe ich budem opäť piecť a vtedy celý postup zdokumentujem a tento recept opravím a doplním!

Diskusia k receptu

enerrgizer
tento recept ma potešil, nebude už formu na muffiny používať len manželka...výborná príloha k zeleninovej prílohe :-)
egreska
super receptík nielen pre diabetikov :-)) vždy sa pobavím na tvojom postupe :-)))
jody
Teraz po prvykrat zvazujem kupu formy na muffiny :D
používateľ nemá avatar
xyz
xyz
Vychytávka :) Výborný recept.U nás s cesnakom (bez ostrého korenia) a syra.Netreba sa babrať s tvarovaním guliek.Ocenili aj moji potomkovia.Odporúčam aj neskúseným.Vďaka a za 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia