Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na 20 minút do rúry vopred rozohriatej na 90 0C.
  2. Medzitým pridáme do tej istej panvičky maslo, najemno nakrájanú šalotku, zapeníme, pridáme červené víno, vývar a brusnice. Struk vanilky rozrežeme na polovicu a špičkou noža stiahneme dužinu, ktorú pridáme do omáčky a omáčku zahustíme zemiakovým škrobom. Ako prílohu podávame kuriatkové knedle.
  3. Kuriatkové knedle: Nakrájané žemle zalejeme horúcim mliekom, pridáme soľ, mleté korenie, nasekaný čerstvý petržlen, muškátový oriešok. Nadrobno nasekanú cibuľku zapeníme na masle, pridáme kuriatka a pridáme do masy. Keď masa vychladne, pridáme vajcia a vymiešame. Masu necháme 15 minút odstáť. Potom z masy vytvoríme gule, ktoré varíme v osolenej vriacej vode asi 20 minút.