Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 9. decembra 2012
Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept)
Foto: rennatte

Kombinácia diviny, gaštanov a sliviek je vynikajúca.

8
porcií
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
Marináda:
1 hlavička
1 PL
1 PL
1 PL
1 KL
3 ks
1 KL
100 ml
100 g (bez kôstok)
Omáčka:
150 g
100 ml
1 PL
 podľa potreby
1 KL




Postup

  1. 1

    Očistený cesnak pretlačíme, pridáme soľ, korenie, tymiám, majoránku, tekuté korenie a premiešame, prilejeme olej, premiešame

    Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Touto zmesou potrieme mäso, vložíme do uzatváratelnej nádoby, povtláčame slivky a bobkový list, nádobu uzavrieme a necháme marinovať z večera do rána

    Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäso preložíme do hrnca a prudko orestujeme, aby sa mäso stiahlo

    Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    aj z druhej strany

    Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podlejeme troškou vody a necháme dusiť asi hodinu, občas premiešame a pustíme vôňu spod pokrievky

    Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po hodine pridáme gaštanové pyré,

    Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    prilejeme vodu aby bolo mäso ponorené a varíme ešte pol hodiny, do mäkka

    Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ak je mäso mäkké vyberieme ho, šťavu odstavíme z ohňa, pyré sa nám rozvarilo, aj slivky sú úplne mäkké, tak celú omáčku romixujeme ponorným mixérom do hladka, zahustíme múkou a dáme späť na oheň, necháme prevrieť, prípadne dochutíme soľou, korením, omáčka má jemnú nasladlú chuť z gaštanov a sliviek

    Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zjemníme smotanou a citrónovou šťavou, odstavíme,

    Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    mäso nakrájame na plátky, uložíme na tanier, polejeme omáčkou a podávame s cestovinou, alebo zemiakmi

    Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tetrisss
Noo, toto jedlo je mozne jest len v rodine polovnika, vyzera to super.
tatranka
Krásny recept.Mávam od zaťa divinu,tak vyskúšam.Už som si recept uložila.
radox1
zaujimava kombinacia.
otazka:ake je to gastanove pyre?robene doma,alebo to kupovane.lebo to kupovane je strasne sladke,ci potom ta omacka ne je presladena.
rein
aj ja ukladám do KK,vyzerá to super
helca103
luxusný recept ale ja ho bohužiaľ nikdy nebudem robiť, keď v rodine nie je poľovník. :-(
Ale tá marináda a omáčka má u mňa šancu :-)
ejta
tak toto vyzerá straaaaašne dobre, namám síce divinu, ale urobím z hovädzieho
nonna
Naozaj dobrý nápad použiť gaštany na omáčku, slivky tiež spravia svoje, zatraktívnia jedlo. A keďže divinu, aj keď je "mäsom", môžem vždy, ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia