Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Srnčie mäso vykostíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať 24 hodín. Kosti nasekáme, cibuľu a zeleninu nakrájame na kocky.
  2. Do hrnca dáme olej a slaninu nakrájanú na kocky, rozpražíme, pridáme zeleninu, kosti a koreniny, opečieme do zlatista a podlejeme vodou. Zmes dusíme do mäkka. Uvarenú zeleninu rozmixujeme a dochutíme soľou. Mäso opečieme na panvici zo všetkých strán.
  3. Chlpaté knedle: Oba druhy zemiakov nastrúhame na jemno, pridáme múku, soľ a vajce a spolu zmiešame. Pomocou lyžíc robíme knedle, ktoré uvaríme v osolenej vode.
  4. NÁŠ TIP: Mäso z diviny je veľmi zdravé, neobsahuje veľa tuku. Vždy je dobré pred varením mäso naložiť do marinády z byliniek a napríklad červeného vína. Stačí si len vybrať tú, na ktorú máte chuť.