Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom
Autor receptu: redakcia
Postup- Srnčie mäso vykostíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať 24 hodín. Kosti nasekáme, cibuľu a zeleninu nakrájame na kocky.
- Do hrnca dáme olej a slaninu nakrájanú na kocky, rozpražíme, pridáme zeleninu, kosti a koreniny, opečieme do zlatista a podlejeme vodou. Zmes dusíme do mäkka. Uvarenú zeleninu rozmixujeme a dochutíme soľou. Mäso opečieme na panvici zo všetkých strán.
- Chlpaté knedle: Oba druhy zemiakov nastrúhame na jemno, pridáme múku, soľ a vajce a spolu zmiešame. Pomocou lyžíc robíme knedle, ktoré uvaríme v osolenej vode.
- NÁŠ TIP: Mäso z diviny je veľmi zdravé, neobsahuje veľa tuku. Vždy je dobré pred varením mäso naložiť
do marinády z byliniek a napríklad červeného vína. Stačí si len vybrať tú, na ktorú máte chuť.
|