Srdiečka a žalúdky nakyslo
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Morčacie srdcia a žalúdky dáme variť do vody, pridáme koreniny a osolíme. Uvaríme, vývar scedíme a odložíme. Vychladnuté srdcia a žalúdky pokrájame na rezance alebo na plátky.
- Mrkvu a petržlen nastrúhame najemno, cibuľu nakrájame na kocky a spolu to opražíme na oleji. Pridáme horčicu (asi 2 PL), očistený citrón a zalejeme vývarom zo sŕdc a žalúdkov. Necháme asi 45 minút povariť, vyberieme citrón, pridáme nakrájané vnútornosti, smotanu a povaríme 10–15 minút.
- Dochutíme soľou, cukrom, octom a zjemníme maslom podľa potreby. Podávame s haluškami, knedľou alebo s čerstvým chlebom.
|