Srdiečka a žalúdky nakyslo

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie srdcia a žalúdky dáme variť do vody, pridáme koreniny a osolíme. Uvaríme, vývar scedíme a odložíme. Vychladnuté srdcia a žalúdky pokrájame na rezance alebo na plátky.
  2. Mrkvu a petržlen nastrúhame najemno, cibuľu nakrájame na kocky a spolu to opražíme na oleji. Pridáme horčicu (asi 2 PL), očistený citrón a zalejeme vývarom zo sŕdc a žalúdkov. Necháme asi 45 minút povariť, vyberieme citrón, pridáme nakrájané vnútornosti, smotanu a povaríme 10–15 minút.
  3. Dochutíme soľou, cukrom, octom a zjemníme maslom podľa potreby. Podávame s haluškami, knedľou alebo s čerstvým chlebom.