Postup
-
1
V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme.
- 2
Do zemiakov pridáme časť soli, vajec, múku a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnomerné bochníky.
- 3
Bochník vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme rovnaké kolieska, na ne uložíme lekvár a cesto preložíme a poriadne po okrajoch popritláčame, aby lekvár nevytiekol.
- 4
Pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame, aby sa nepripálili. Uvarené pirohy vyberieme, posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu