Špikované kuracie steaky s feniklovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: andys
Prečo si nedať aj v týždni niečo dobré? ;)
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv začneme s prípravou pyré. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a spolu s nadrobno nakrájaným feniklom dáme variť do osolenej vody. Varíme, kým nevyvrie takmer všetka voda.
- Teraz si pripravíme kuracie steaky. Celé kuracie prsia prešpikujeme prerastenou (oravskou) slaninou, osolíme ich, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením a prekrojíme pozdĺžne na dva rezne.
- Kuracie steaky prudko opražíme z oboch strán na malom množstve oleja.
- K mäsu pridáme baby karotky, ktoré tiež jemne osolíme a okoreníme.
- K uvareným zemiakom s feniklom pridáme maslo a odstavíme ich.
- Zemiaky a fenikel popučíme. V mikrovlnke zohrejeme smotanu, ktorú zašľaháme do pyré.
- Pyré podávame s kuracím steakom a mrkvičkami :) Dobrú chuť!